Jämför elpriser och sänk din elkostnad

Det finns 136 elhandelsbolag på den svenska elmarknaden och tillsammans står de för ett stort och varierande utbud av 2600 olika elavtal. Genom att vara aktiv som konsument och byta elavtal kan du dra nytta av utbudet för att få ett elavtal som passar just dig och din plånbok. Beräkningar gjorda av elskling.se visar att ett villahushåll, med en årlig förbrukning på 20 000 kWh, kan spara upp till 8 000 kr/år.

Jämför elpriser och sänk din elkostnad

Det är viktigt att känna till att elhandelsbolagen erbjuder flera avtalsformer med olika prisnivåer och villkor. Det innebär att vissa elavtal passar dig bättre medan andra passar dig sämre eller inte alls. Beroende på dina egna preferenser, som exempelvis miljö eller kundnöjdhet och dina förutsättningar, såsom elområde och årsförbrukning, är utbudet av elavtal olika. Därför rekommenderar vi alla att göra en egen unik jämförelse på elskling.se för att få marknadens bästa elavtal och sänka elkostnaden.

Vilket elavtal är bäst för mig?

Elmarknaden är komplex och utbudet av elavtal är stort. Elhandelsbolagen presenterar priser och villkor på olika sätt vilket gör det svårt för en konsument att på ett snabbt och enkelt sätt jämföra olika elavtal. Vilket elavtal som passar just dig och ditt hushåll bäst beror på en mängd faktorer och på elskling.se har vi samlat och bearbetat information och priser från samtliga elhandelsbolag för att snabbt och enkelt hjälpa dig att göra det bästa valet av elavtal för ditt hushåll.

Låt oss ta ett exempel
Ett vanligt förekommande dilemma är när du blir uppringd av telefonförsäljare. Du kanske får erbjudande om ett elavtal utan årsavgift från en säljare, men när du dagen efter blir kontaktad av en annan säljare som erbjuder dig ett annat elavtal där du endast betalar ett inköpspris utan påslag, ställs du inför frågan: "Vilket elavtal är bäst för mig?"

Även om du frågar båda säljarna vad priset är i öre/kWh, kanske den ena säljaren nämner ett pris utan moms, medan den andra inkluderar detta. Dessutom varierar elpriset kraftigt från månad till månad på elbörsen Nord Pool, vilket gör det till en utmaning för dig som konsument att hänga med i vad som är ett ”normalt” cirkapris för el: 80 öre/kWh eller 115 öre/kWh?

Varför ska jag använda elskling för att jämföra och byta elavtal?

Att göra en korrekt jämförelse är inte lätt utan ett bra verktyg och att jämföra äpplen med päron är ingen god idé. Därför finns elskling.se som möjliggör för dig att enkelt och helt kostnadsfritt göra en korrekt jämförelse av elpriserna från Sveriges samtliga elhandelsbolag och direkt få presenterat förslag på de elavtal som passar ditt hushåll bäst.

Elskling underlättar jämförelsen och ser till att du hittar rätt elavtal därmed undviker du de vanligaste fallgroparna.
I vår jämförelse får du ange dina egna förutsättningar och preferenser varpå vi presenterar de elavtal som passar just dig. Vi samlar in och sammanställer alla påslag, årsavgifter, fakturaavgifter och andra avgifter som är förknippade med elavtalet och presenterar ett totalpris för dig.

Sedan starten 2007 har vi hjälpt över 1 000 000 svenska hushåll att jämföra elpriser och byta elavtal på elskling.se. Jämför du också och se hur mycket du kan spara.

Jämför elpriser och byt elavtal

Sänk din månadskostnad och byt elavtal med Elskling! Ha din elräkning till hands och kontrollera att du inte är bunden till ditt nuvarande elavtal.

?
  • En miljon nöjda kunder
  • Enkel jämförelse
  • Fristående
  • Kostnadsfritt