Vi kan spara energi!

Oavsett hur bra elavtal du har finns det en stor sparpotential i att minska din elförbrukning. Du kan med enkla medel minska din elkostnad och därigenom din miljöpåverkan, utan att det behöver innebära en stor förändring i din vardag.

Vi har samlat några vardagstips som kan hjälpa dig att minska din elkonsumtion. Om du har fler smarta tips som du vill dela med dig av får du gärna kontakta oss!

Varje år gör ett genomsnittligt svenskt hushåll av med 3000-6000 kWh i hushållsel. För villahushållen tillkommer ytterligare 8000-15000 kWh för uppvärmning samt 4000-6000 kWh för varmvatten. Den genomsnittliga elkostnaden per år blir därmed cirka 6000 kronor för lägenheter och 22500 kronor för villor. För många hushåll skulle den totala energikonsumtionen kunna minskas med minst 10% per år genom att göra miljösmarta val, vilket skulle ha en god inverkan både på vår miljö och privatekonomin.

Små förändringar, som att undvika standby-läget, byta gamla glödlampor mot lågenergilampor och stänga av duschvattnet när du tvålar in dig, kan göra stora skillnader. Du sparar energi utan att det är energikrävande!

Vet du hur energieffektiv du är? Vi har samlat tips för att hjälpa dig att minska din miljöpåverkan och din elkostnad.

Jämför elpriser och byt elavtal

Sänk din månadskostnad och byt elavtal med Elskling! Ha din elräkning till hands och kontrollera att du inte är bunden till ditt nuvarande elavtal.

?
  • En miljon nöjda kunder
  • Enkel jämförelse
  • Fristående
  • Kostnadsfritt