Elsklingkoncernen

  • Elskling AB (organisationsnummer: 556722-5452)

Om Elskling - Sveriges och Norges ledande tjänst för jämförelse och byte av elavtal

Elskling AB grundades 2007 och drivs av fem Civilingenjörer från KTH som efter några års erfarenhet från näringslivet samlades kring idén om att det behövs en oberoende och heltäckande tjänst av hög kvalitet för att öka transparensen på den svenska elmarknaden.

Sedan starten har elskling.se hjälpt över 700 000 svenska hushåll att jämföra och byta elavtal på elskling.se.

elskling.se blev utsedd till en av Sveriges 100 bästa sajter av Internetworld 2012. Elskling AB blev utsedd till ett Gasellföretag 2012 av Dagens Industri. Företaget innehar en AAA-rating från Soliditet, vilket innebär högst kreditvärdighet.

Elskling AB tillhandahåller även sin tjänst i Norge, under www.elskling.no. Lanseringen i Norge ägde rum 2011 där elskling är landets ledande tjänst för jämförelse och byte av elavtal.

2018 köptes Elskling av Zmarta Group som erbjuder konsumenttjänster inom bank och försäkring. I företagsgruppen ingår bland annat Zmarta, Freedom Finance och Centum. Företaget grundades 1999, har 200 anställda med kontor i Stockholm, Ängelholm, Helsingfors, Oslo och Hamburg. Zmarta Group ägs av medieföretaget Bauer Media Group.