Jämför och byt elavtal ✅

Jämför elpriser och byt elavtal

Vi hjälper dig med allt inom elavtal, elpriser och solenergi – både privat och företag. Ha din elräkning till hands och kontrollera bindnings- och uppsägningstid på ditt nuvarande elavtal.

Du måste fylla i postnummer
?
  • En miljon nöjda kunder
  • Enkel jämförelse
  • Fristående
  • Kostnadsfritt
Nöjda kunder

Över 1 000 000 nöjda kunder sen 2010

Spara pengar

Jämför & sänk din elkostnad

Service

Personlig service på telefon

Kostnadsfri

Fristående & kostnadsfri jämförelsetjänst

Spara tusenlappar på att byta elavtal

Person jämför elavtal på mobilen

Genom att jämföra elpriser och avtal kan du sänka din månadskostnad och på så vis spara pengar. Hur mycket du kan spara beror på vilket elavtal du har idag och hur mycket el du förbrukar.

Tidigare avtal

Elpris januari 104 öre/kWh

Förbrukning 3500 kWh

Kostnad 3 640 kr

Med Elsklings hjälp

Elpris januari 44 öre/kWh

Förbrukning 3500 kWh

Kostnad 1 540 kr

Besparing under januari: 2 100 kr

Siffror från kund som jämfört och bytt från rörligt till fast elavtal via Elskling år 2022.

Jeanette sänkte sin elkostnad med 2 100 kr per månad

Skenande elpriser fick Jeanette att se över sitt elavtal och teckna nytt på Elskling.se – det gjorde att hon lyckades sänka sin elkostnad. “Med mitt tidigare avtal skulle jag ha betalt 3 640 kr i januari. Genom att jämföra och byta elavtal på Elskling.se sänkte jag kostnaden till 1 540 kr istället”, säger Jeanette Nilsson, 51 år.

Familjeselfie

I sitt gamla elavtal hade Jeanette Nilsson ett rörligt pris på 104 öre/kWh, vilket skulle innebära en kostnad på 3 640 kronor per månad. Med Elskling sänkte hon sitt elpris till 44 öre/kWh, vilket innebär en månadskostnad på 1 540 kronor – en besparing på totalt 2 100 kronor per månad.

– Tidigare hade jag rörligt elavtal och har nu bytt till ett avtal med fast elpris. Bara genom att jämföra olika elbolag så kunde jag se en stor skillnad på priserna. Det är otroligt vad mycket pengar man kan spara beroende på vilket elbolag man har, säger Jeanette.

Jeanette, som arbetar inom kundservice, bor tillsammans med sina två barn i ett radhus i Stockholm och har en förbrukning av el på ca 3 500 kWh per månad under vintermånaderna.

– Det här är pengar som jag istället kan lägga på sparande och något roligt till familjen, säger Jeanette.

Varför kan elpriserna variera så mellan elbolagen?

Elpriserna skiljer sig dagligen på grund av väder, bränslepriser och efterfrågan, även elområden spelar in. Trots att det i slutändan är samma el du får i eluttaget, så kan priserna variera mellan bolagen.

– Alla elbolag handlar upp sin el på elbörsen – hur deras strategi är och hur de lyckas handla upp påverkar priset de kan erbjuda i sina fastprisavtal. För rörliga avtal tillkommer olika påslag, bland annat elcertifikat och eventuellt volympåslag. Detta skiljer också mellan bolagen, förklarar Ann-Catrin Dahlbom, Partner Manager på Elskling.


Därför ska du jämföra elavtal och priser med Elskling

Att jämföra elavtal och priser kan vara både tidskrävande och komplicerat, men behöver inte vara det.
– Att jämföra elavtal med Elskling var väldigt enkelt. Det tog bara några minuter att fylla i formuläret och jag kunde snabbt se vilket elbolag som kunde erbjuda mig bäst elpris, säger Jeanette.


Kort om Elskling:

  • jämför elavtal från samtliga elbolag i Sverige
  • fristående jämförelsetjänst
  • helt kostnadsfritt.

Elskling hjälper dig sänka din elkostnad

DET HÄR ÄR ELSKLING: Sedan 2007 har vi på elskling.se hjälpt över 1 000 000 svenska hushåll att jämföra och byta elavtal. På elskling.se kan du som konsument utefter dina förutsättningar och preferenser på ett enkelt sätt jämföra elpriser och byta elavtal och därmed minimera sina elkostnader, se till att få ett elhandelsbolag med hög kundnöjdhet och miljövänlighet. Tjänsten är helt kostnadsfri att använda för konsumenter.

Elsklings kundtjänst

VI FINNS HÄR FÖR DIG: Vår Kundservice hjälper dig helt kostnadsfritt med dina frågor. Ring oss på telefon 08-650 81 15 eller maila oss på info@elskling.se

Anvisningspriser

HÖGA ELPRISER: Anvisningspris, eller tillsvidarepris, får du om du inte själv gör ett aktivt val. Dessa priser är mycket högre än vad du kan få genom att jämföra och byta elavtal.

Energispartips

VI KAN SPARA ENERGI! Oavsett hur bra elavtal du har finns det en stor sparpotential i att minska din elförbrukning.