Jämför och byt elavtal ✅

Jämför elpriser och byt elavtal

Sänk din månadskostnad och byt elavtal med Elskling! Ha din elräkning till hands och kontrollera att du inte är bunden till ditt nuvarande elavtal.

?
  • En miljon nöjda kunder
  • Enkel jämförelse
  • Fristående
  • Kostnadsfritt

Mikroproducent
Nöjda kunder

Över 1 000 000 nöjda kunder sen 2010

Spara pengar

Jämför & sänk din elkostnad

Service

Personlig service på telefon

Kostnadsfri

Fristående & kostnadsfri jämförelsetjänst

Spara tusenlappar på att byta elavtal

Kvinna jämför elavtal på mobilen

Genom att jämföra elpriser och avtal kan du sänka din månadskostnad och på så vis spara pengar. Hur mycket du kan spara beror på vilket elavtal du har idag och hur mycket el du förbrukar.

Tidigare avtal

Elpris 180 öre/kWh

Förbrukning per år 20 000 kWh

Kostnad per månad 3000 kr

36 000 kr / år

Med Elsklings hjälp

Elpris 44 öre/kWh

Förbrukning per år 20 000 kWh

Kostnad per månad 730 kr

8 800 kr / år

Total besparing 27 200 kr / år

Siffror från kund som jämfört och bytt från rörligt till fast elavtal via Elskling år 2022.

Jeanette sänkte sin elkostnad med 27 200 kr per år

Skenande elpriser fick Jeanette att se över sitt elavtal och jämföra elpriser på Elskling.se – det gjorde att hon lyckades sänka sin elkostnad. “Den sista elräkningen med mitt förra elavtal låg på 6 400 kronor med alla påslag jämfört med min senaste då jag istället betalade ca 1 500 kronor.”, säger Jeanette Nilsson, 51 år.

Familjeselfie

I sitt gamla elavtal hade Jeanette Nilsson ett rörligt pris på 180 öre/kWh under december 2021, vilket skulle innebära en kostnad på 36 000 kronor per år. Med Elskling sänkte hon sitt elpris till 44 öre/kWh med ett kortare fastprisavtal, vilket innebär en årskostnad på 8 800 kronor per år – en besparing på totalt 27 200 kronor per år.

– Tidigare hade jag rörligt elavtal och har nu bytt till ett avtal med fast elpris. Bara genom att jämföra olika elbolag så kunde jag se en stor skillnad på priserna. Det är otroligt vad mycket pengar man kan spara beroende på vilket elbolag man har, säger Jeanette.

Jeanette, som arbetar inom kundservice, bor tillsammans med sina två barn i ett radhus i Stockholm och har en förbrukning av el på 20 000 kWh per år.

– Det här är pengar som jag istället kan lägga på sparande och något roligt till familjen, säger Jeanette.

Varför kan elpriserna variera så mellan elbolagen?

Elpriserna skiljer sig dagligen på grund av väder, bränslepriser och efterfrågan, även elområden spelar in. Trots att det i slutändan är samma el du får i eluttaget, så kan priserna variera mellan bolagen.

– Alla elbolag handlar upp sin el på elbörsen – hur deras strategi är och hur de lyckas handla upp påverkar priset de kan erbjuda i sina fastprisavtal. För rörliga avtal tillkommer olika påslag, bland annat elcertifikat och eventuellt volympåslag. Detta skiljer också mellan bolagen, förklarar Ann-Catrin Dahlbom, Partner Manager på Elskling.


Därför ska du jämföra elavtal och priser med Elskling

Att jämföra elavtal och priser kan vara både tidskrävande och komplicerat, men behöver inte vara det.
– Att jämföra elavtal med Elskling var väldigt enkelt. Det tog bara några minuter att fylla i formuläret och jag kunde snabbt se vilket elbolag som kunde erbjuda mig bäst elpris, säger Jeanette.


Kort om Elskling:

  • jämför elavtal från samtliga elbolag i Sverige
  • fristående jämförelsetjänst
  • helt kostnadsfritt.

Elskling hjälper dig sänka din elkostnad

DET HÄR ÄR ELSKLING: Sedan 2007 har vi på elskling.se hjälpt över 1 000 000 svenska hushåll att jämföra och byta elavtal. På elskling.se kan du som konsument utefter dina förutsättningar och preferenser på ett enkelt sätt jämföra elpriser och byta elavtal och därmed minimera sina elkostnader, se till att få ett elhandelsbolag med hög kundnöjdhet och miljövänlighet. Tjänsten är helt kostnadsfri att använda för konsumenter.

Anvisningspriser

HÖGA ELPRISER: Anvisningspris, eller tillsvidarepris, får du om du inte själv gör ett aktivt val. Dessa priser är mycket högre än vad du kan få genom att jämföra och byta elavtal.

Energispartips

VI KAN SPARA ENERGI! Oavsett hur bra elavtal du har finns det en stor sparpotential i att minska din elförbrukning.