Pressrum

Finansminister Anders Borg lyfte fram www.elskling.se i TV-programmet Skavlan

2009-10-11 13:17I Skandinaviens mest sedda pratshow Skavlan lyfte den 9 oktober finansminister Anders Borg fram internettjänsten www.elskling.se på Fredrik Skavlans frågor om finansministerns privatekonomi. Sveriges enda tjänst för jämförelse och byte av elavtal visar sig därmed vara top of mind hos Sveriges tyngste ekonom.Redan sju minuter in i det populära och tittarrosade programmet Skavlan fick finansministern frågan om han jämför priser när han handlar. Följdfrågan från Fredrik Skavlan lydde: "Är du en sån som följer med och byter elbolag?" Varpå Anders Borg ordagrant svarade. "Det finns nåt som heter www.elskling där kan man kolla sitt elpris och byta." Slut citat.

Sedan starten av tjänsten www.elskling.se för två år sedan har 75 000 svenskar använt den unika tjänsten för att få billigare el. Finansminister Anders Borg är därmed inte ensam om att uppmärksamma tjänsten och de senaste månaderna har antalet användare stigit kraftigt. Varje dag byter mellan 200 och 400 elabonnenter elavtal via tjänsten.

- Tack Anders Borg, vi gillar dig! Vi blir naturligtvis otroligt upprymda och glada över att självaste finansministern pratar om vår tjänst i ett av Skandinaviens mest populära TV-program med miljontals tittare. Om någon borde ha koll på ekonomi så är de ju finansministern och vi är barnsligt glada över hans uppmärksamhet, säger Omid Ashrafi, marknadschef på elskling.

www.elskling.se är Sveriges enda tjänst där elabonnenter både kan jämföra och byta elleverantör på några få minuter, kostnadsfritt. Ingen av marknadens alternativ kan erbjuda både komplett och uppdaterad jämförelse och byte av elavtal på en och samma hemsida.

Internettjänsten www.elskling.se startades 2007 av fem studiekamrater från KTH i Stockholm för att ge elabonnenten vägledning i en snårskog av elavtal. Inspirationen kom från England där abonnenter sedan länge kunnat göra jämförelser och byten av elavtal på www.uswitch.com. För att möta det ökade intresset för att jämföra och byta elavtal har företaget elskling anställt sex nya medarbetare de senaste månaderna.

För mer information om elskling.se

Petter Marwig, vd elskling 070-771 12 51

Omid Ashrafi, marknadschef elskling 070-771 12 53
Om Elskling AB - Sveriges bästa sajt för jämförelse och byte av elavtal
Elskling AB grundades och drivs sedan starten 2007 av fem Civilingenjörer från KTH som efter några års erfarenhet från näringslivet samlades kring idén om att det behövs en oberoende, heltäckande tjänst av hög kvalitet som ökar transparensen på den svenska elmarknaden. elskling.se erbjuder ett för konsumenten, kompetent, enkelt och objektivt verktyg som underlättar krångliga jämförelser och bytesförfaranden och därmed stimulerar och ökar antalet som aktivt väljer elhandelsbolag. Sedan starten 2007 har elskling hjälpt uppemot 75 000 svenskar att jämföra och byta elavtal på www.elskling.se

Elskling AB, Sandelsgatan 12, 115 34 Stockholm, Tel 08-650 81 15, Fax 08-650 54 22, info@elskling.se