elskling.se nu även för företagskunder

2013-05-29 10:51Den 15 maj lanserade elskling.se en helt ny tjänst som riktar sig till företagsmarknaden. Tjänsten ger företagskunder möjlighet att enkelt och helt kostnadsfritt göra en sökning för att hitta det bästa elavtalet för just deras verksamhet. Elhandelsbolagen som konkurrerar om företagskunderna lämnar sina offerter via tjänsten. Dessa presenteras på ett enhetligt sätt så att de enkelt kan jämföras med varandra. Efter jämförelsen kan företagskunden välja att teckna nytt elavtal med det elhandelsbolag som passar bäst.elskling.se har hjälpt över 300 000 privatpersoner i Sverige att hitta ett bättre elavtal. Nu ska även Sveriges företag få hjälp att hitta rätt i eldjungeln.

- Vi blir dagligen kontaktade av företagare som efter att ha bytt elavtal för sin privata bostad även vill se över elkostnaden för företaget. Därför har vi valt att utveckla elskling.se för företag, säger Faraz Azima, vd för elbytesexperten elskling.se.

På tjänsten www.elskling.se/foretag behöver företagen endast registrera en förfrågan för att få offerter från alla elhandelsbolag i tjänsten. En tydlig fördel är att offerterna presenteras på ett enhetligt sätt vilket gör det enkelt att jämföra dem med varandra. Tjänsten är precis som privattjänsten kostnadsfri för företagen och elskling.se hjälper även till med själva bytet.

- När jag tidigare fick i uppdrag att hjälpa några företag med deras elval visade det sig bli en utmaning. Dels blev jag tvungen att maila olika uppgifter till respektive elhandlare. Dels tog det olika lång tid för dem att återkoppla på min förfrågan. Slutligen när jag väl hade alla offerter krävdes det mycket tankeverksamhet och omräkningar för att en jämförelse av offerterna skulle vara möjlig. I och med lanseringen av tjänsten hoppas vi bli det självklara valet när företagen väljer att se över sina elkostnader, säger Faraz Azima.

Enligt statistik från SCB bytte 58 000 företag elbolag under 2012. Det är en betydligt mindre andel än för privatmarknaden. Elskling har som mål att öka aktiviteten på företagsmarknaden. Genom att erbjuda företagen ett kompetent, enkelt och objektivt verktyg som underlättar krångliga jämförelser och byten av elavtal hoppas vi att fler företagare ska konkurrensutsätta sitt nuvarande elhandelsbolag.

Om elskling.se - Sveriges ledande tjänst för jämförelse och byte av elavtal
elskling.se erbjuder ett för konsumenten kompetent, enkelt och objektivt verktyg som underlättar krångliga jämförelser och bytesförfaranden och därmed stimulerar och ökar antalet som aktivt väljer elhandelsbolag. Sedan starten 2007 har sajten hjälpt över 300 000 svenskar att jämföra och byta elavtal på elskling.se. Företaget grundades och drivs sedan starten 2007 av fem civilingenjörer från KTH som efter några års erfarenhet från näringslivet samlades kring idén om att det behövs en oberoende, heltäckande tjänst av hög kvalitet som ökar transparensen på den svenska elmarknaden. Elskling AB blev utsedd till ett Gasellföretag 2012 av Dagens Industri. www.elskling.se

Gör en prisjämförelse

Ha din elräkning till hands och kontrollera att du inte är bunden vid ditt nuvarande elavtal