Elkundernas oro skapar nya elavtal

2010-11-12 14:59Färsk statistik från SCB visar att 36 077 hushåll bytte elleverantör i september. Det är tio procent färre än motsvarande månad föregående år som var ett rekordår. Men oron inför vintern har fått många att binda sitt elpris. Enligt statistik från elbytesexperten elskling.se är kortare avtalslängder, så kallade vintersäkringsavtal, mest populära just nu.Det är full aktivitet på elmarknaden just nu, även om antalet elbyten i september enligt SCB:s statistik var något lägre än i september förra året. De konsumenter som byter elavtal hos elbytesexperten elskling.se väljer i allt högre grad avtal med fast pris, och elskling.se får dessutom ta emot ett ökat antal frågor om vilket avtal som är bäst inför vintern.

- De senaste veckorna har allt fler konsumenter vänt sig till oss för att få råd och vägledning kring vilket elavtal som är bäst inför vintern. Vi rekommenderar att man alltid ska utgå från sin egen privatekonomi och riskvilja vid valet mellan ett fast eller ett rörligt elpris, säger Faraz Azima, vd för elbytesexperten elskling.se.

Flera elhandelsbolag har lanserat kortare fastprisavtal, så kallade vintersäkringsavtal, för att möta konsumentens oro inför den kommande vintern. Det handlar om fastprisavtal som endast sträcker sig över vinterhalvåret. Statistik över de elbyten som gjordes på elskling.se i september visar att intresset för vintersäkringsavtalen varit stort. Hela 77 procent valde ett bundet elpris. Mest populära är elavtal med kortare bindningstid än ett år. De står för 34 procent av samtliga bundna elavtal.

- Det här är ett tecken på att elhandelsbolagen blivit mer snabbrörliga och anpassar sina produkter efter konsumenternas behov. Tidigare har avtalslängder på ett respektive tre år varit mest populära, säger Faraz Azima.

För mer information, kontakta:
Faraz Azima, vd för elskling.se, 070-771 12 56, faraz.azima@elskling.se
Om elskling.se - Sveriges största sajt för jämförelse och byte av elavtal
elskling.se erbjuder ett för konsumenten kompetent, enkelt och objektivt verktyg som underlättar krångliga jämförelser och bytesförfaranden och därmed stimulerar och ökar antalet som aktivt väljer elhandelsbolag. Sedan starten 2007 har sajten hjälpt över 100 000 svenskar att jämföra och byta elavtal på elskling.se. Företaget grundades och drivs sedan starten 2007 av fem civilingenjörer från KTH som efter några års erfarenhet från näringslivet samlades kring idén om att det behövs en oberoende, heltäckande tjänst av hög kvalitet som ökar transparensen på den svenska elmarknaden. elskling.se fick revisionsbolaget Deloittes årliga utmärkelse, Sveriges snabbast växande teknikföretag och blev 2010 års segrare i kategorin Rising Stars. www.elskling.se

Elskling AB, Sandelsgatan 16, 115 34 Stockholm, Tel 08-650 81 15, Fax 08-650 54 22, info@elskling.se

Gör en prisjämförelse

Ha din elräkning till hands och kontrollera att du inte är bunden vid ditt nuvarande elavtal