Viktigt att du konkurrensutsätter ditt elbolag

2014-08-25 11:02Var tionde hushåll i landet har bytt elavtal på elskling.se sedan tjänsten lanserades 2007. Under samma period har andelen avtalslösa elkunder med anvisningspris minskat från drygt 40 procent till cirka 15 procent. Elskling erbjuder sedan ett år tillbaka även en tjänst som direkt riktar sig till företagsmarknaden. Hushåll som inte sett över sitt elavtal på länge rekommenderas att göra det så snart möjligt.Elmarknaden är en djungel med över 100 elhandelsbolag. Prisskillnaden mellan de olika elhandlarna är stor och en korrekt och komplett jämförelse av utbudet är av stort värde för en konsument. Elskling hjälper dagligen hundratals hushåll med att hitta rätt elavtal och bäst elpris. Tjänsten möjliggör för hushållen att på ett enkelt sätt få en opartisk överblick över samtliga elavtal på marknaden.

- Jag har som vana att fråga de jag kommer i kontakt med om de känner till elskling.se. När vi precis hade lanserat tjänsten och jag ställde frågan till den som satt bredvid mig på ett flygplan, var det bara någon enstaka som hade hört talas om elskling.se. Numera är läget omvänt. Baserat på statistiken över alla byten genom åren kan vi numera anta att passagerare från hela den främre delen av kabinen även använt tjänsten och bytt elavtal på elskling.se, säger Faraz Azima, vd för elbytesexperten elskling.se.

Det är valår och snart ska majoriteten av alla konsumenter rösta. Förra valet 2010 blev valdeltagandet 85 procent. Samtidigt visar statistik från SCB att andelen som gör ett aktivt val av elavtal endast är cirka 10 procent per år. Att välja rätt elavtal är enkelt och betydligt mindre komplext än valet av rätt politiker. Dessutom är effekten av rätt elval direkt märkbar i plånboken.

Utöver konsumentsegmentet hjälper elskling.se numera även landets företagare. En ny tjänst riktad till mindre och medelstora företag lanserades 2013. Genom att erbjuda företagen ett kompetent, enkelt och objektivt verktyg som underlättar krångliga jämförelser och byten av elavtal ska fler konkurrensutsätta sitt nuvarande elhandelsbolag. Målet är att öka aktiviteten på företagsmarknaden.

- Vi arbetar vidare med att optimera elskling.se. I takt med att utvecklingen av en gemensam nordisk slutkundsmarknad går framåt kommer antalet elbolag att öka. Något som ytterligare ökar värdet av ett välfungerande verktyg som konsumenter kan nyttja för att få bäst elpris, säger Faraz Azima.

Om elskling.se - Sveriges ledande tjänst för jämförelse och byte av elavtal
elskling.se erbjuder privatpersoner och företag ett kompetent, enkelt och objektivt verktyg som underlättar krångliga jämförelser och bytesförfaranden och därmed stimulerar och ökar antalet som aktivt väljer elhandelsbolag. Sedan starten 2007 har sajten hjälpt över 350 000 svenskar att jämföra och byta elavtal på elskling.se. Företaget grundades och drivs sedan starten 2007 av fem civilingenjörer från KTH som efter några års erfarenhet från näringslivet samlades kring idén om att det behövs en oberoende, heltäckande tjänst av hög kvalitet som ökar transparensen på den svenska elmarknaden. Elskling AB blev utsedd till ett Gasellföretag 2012 av Dagens Industri. www.elskling.se

Gör en prisjämförelse

Ha din elräkning till hands och kontrollera att du inte är bunden vid ditt nuvarande elavtal