Undvik onödiga kostnader under semestern

2016-07-14 09:30Är du osäker på vad du ska göra innan du beger dig på semester och lämnar din bostad i flera veckor? Här är fem tips som sparar på miljön och ger dig mer pengar i plånboken när du vrider om nyckeln och reser iväg på din efterlängtade sommarledighet.Sommaren är en tid för att ladda batterierna genom att spendera sina semesterveckor omgiven av familj och vänner. Många åker till ett sommarställe, andra reser till solsäkra utlandsdestinationer. Att lämna sin bostad under en längre period kan medföra en del onödiga kostnader.

För att hjälpa alla som snart ska iväg på semester har elskling.se sammanställt några tips. Med hjälp av dessa kan alla åka bort på sin ledighet med ett gott samvete.

1. Reducera onödig strömförbrukning. Slå av den elektronik som inte nyttjas under semestern. Några exempel är handukstork, radiatorer, internetmodem, digitalbox, tv och stereon med mera.

2. Skydda din elektronik. För att undvika en negativ överraskning ifall ett sommaråskväder drar in över ditt område är det säkrast att dra ur kontakten på alla apparater och mobilladdare.

3. Håll tjuvarna borta. Många vill gärna dela med sig av sin semesterglädje på sociala medier. Tänk på att informationen om en tre veckor lång lyxresa också kan innebära en invasion av inbrottstjuvar. Andra tips för att hålla tjuven borta är att avlägsna värdefulla saker från att vara synliga från fönstret. Be gärna en granne att kasta lite av sina sopor i ditt kärl så ser det ut som att ni är hemma.

4. Frys dina abonnemang. Många prenumerationstjänster som gymkort, streamingtjänster och dagstidningar är möjliga att frysa alternativt styra om under semestern. Gå igenom vad du vill pausa så slipper du betala onödiga pengar för sånt som inte används.

5. Gör det välkomnande att återvända hem. Töm papperskorgar och kylskåp och lämna disk- och tvättmaskinsdörren öppna. Det säkerställer att du återvänder till ett fräscht hem.

- De flesta känner nog till de här tipsen. Likväl kan det vara svårt att komma ihåg allt när avresedagen närmar sig. Den här listan får med det viktigaste och säkerställer ett tryggt hem under semestern, säger Faraz Azima, vd för elbytesexperten elskling.se.

Om elskling.se - Sveriges ledande tjänst för jämförelse och byte av elavtal
elskling.se erbjuder privatpersoner och företag ett kompetent, enkelt och objektivt verktyg som underlättar krångliga jämförelser och bytesförfaranden och därmed stimulerar och ökar antalet som aktivt väljer elhandelsbolag. Sedan starten 2007 har sajten hjälpt över 500 000 svenskar att jämföra och byta elavtal på elskling.se. Företaget grundades och drivs sedan starten 2007 av fem civilingenjörer från KTH som efter några års erfarenhet från näringslivet samlades kring idén om att det behövs en oberoende, heltäckande tjänst av hög kvalitet som ökar transparensen på den svenska elmarknaden. Elskling AB blev utsedd till ett Gasellföretag 2012 av Dagens Industri. www.elskling.se

Gör en prisjämförelse

Ha din elräkning till hands och kontrollera att du inte är bunden vid ditt nuvarande elavtal