Nu kan du jämföra vintersäkringsavtal på elskling.se

2013-09-10 12:48Sedan en tid tillbaka har många elhandelsbolag infört en ny avtalsform som kallas för vintersäkringsavtal. Dessa avtal innebär att kunden har ett fast elpris under vinterhalvåret och ett rörligt elpris resten av året. Från och med idag kan konsumenter jämföra samtliga vintesäkringsavtal från Sveriges elhandelsbolag och enkelt få fram det avtal som passar dem bäst på elskling.se.Elmarknaden är i ständig förändring med nya avtalsformer som löpande dyker upp och erbjuds till hushållen. Som konsument är det väldigt tidskrävande och på gränsen till omöjligt att utan något verktyg avgöra om ett erbjudande man exponerats för är konkurrenskraftig.

- Vi vill vara det självklara valet för hushåll som önskar ett verktyg som underlättar och möjliggör att i lugn och ro se över elavtalet. Vintersäkringsavtalen har blivit relativt standardiserade och erbjuds numera av ganska många elbolag. I och med det beslutade vi att inkludera dessa i tjänsten, säger Faraz Azima, vd för elbytesexperten elskling.se.

Vintersäkringsavtalen bygger på tesen om att risken för elpristoppar är högst under vintern. Därmed erbjuds hushållet ett fast elpris under vinterhalvåret och ett rörligt elpris under resten av året. På så sätt ska konsumenten kunna dra nytta av fördelarna med ett rörligt elpris under sommarmånaderna och vara skyddade mot elpristoppar vintertid.

- Vår rekommendation till hushållen är att alltid utgå från sina egna preferenser vid valet av elavtal. Jag kan tänka mig att hushåll som i grunden föredrar ett rörligt elpris, men som är väldigt oroliga för elpristoppar under vintermånaderna kan finna denna avtalsform som passande, säger Faraz Azima.

Mer information om vintersäkringsavtal finner ni här:
www.elskling.se/vintersakring
Om elskling.se - Sveriges ledande tjänst för jämförelse och byte av elavtal
elskling.se erbjuder privatpersoner och företag ett kompetent, enkelt och objektivt verktyg som underlättar krångliga jämförelser och bytesförfaranden och därmed stimulerar och ökar antalet som aktivt väljer elhandelsbolag. Sedan starten 2007 har sajten hjälpt över 300 000 svenskar att jämföra och byta elavtal på elskling.se. Företaget grundades och drivs sedan starten 2007 av fem civilingenjörer från KTH som efter några års erfarenhet från näringslivet samlades kring idén om att det behövs en oberoende, heltäckande tjänst av hög kvalitet som ökar transparensen på den svenska elmarknaden. Elskling AB blev utsedd till ett Gasellföretag 2012 av Dagens Industri. www.elskling.se

Gör en prisjämförelse

Ha din elräkning till hands och kontrollera att du inte är bunden vid ditt nuvarande elavtal