Nu kan du binda elpriset på en rekordlåg nivå

2014-01-23 08:22Bland de hushåll som byter elavtal på elskling.se är bundet elpris i ett år populärast. God fyllnadsgrad i vattenmagasinen, en välfungerande kärnkraft samt det rådande ekonomiska läget i världen ger ett rekordlågt elpris för de som vill binda. Lågprisläget bidrar samtidigt till att konsumenterna blir mindre kritiska till erbjudanden de får eftersom det mesta uppfattas som billigt jämfört med den tidigare elprisnivån. En sökning i elskling.ses databas innehållande all prishistorik sedan tjänsten lanserades sommaren 2007 visar att den populära avtalsformen "fast elpris i ett år" nu är rekordbillig. Det innebär att hushåll som nu ska teckna nytt elavtal kan göra det till nivåer som inte varit möjligt under de senaste 6-7 åren.

- Vi är glada över det låga elpriset. Det gör att våra användare kan teckna nytt elavtal på lägre nivåer än det någonsin varit möjligt sedan starten av elskling.se år 2007. En fara med låga elpriser är att även sämre elavtal som säljs via telefon eller på stan kan framstå som attraktiva för hushållen trots att erbjudandet är betydligt dyrare än det bästa på marknaden. Därför rekommenderar vi hushållen att alltid göra en sökning på nätet för att hitta det absolut bästa elavtalet, säger Faraz Azima, vd för elbytesexperten elskling.se.

Ett villahushåll med en årsförbrukning på 20 000 kilowattimmar som önskar teckna ettårsavtal kan idag binda elpriset kring 36 öre/kWh (exklusive energiskatt och moms). Motsvarande elavtal kostade för ett år sedan cirka 42 öre/kWh. Det lägre elpriset innebär en besparing på 1 500 kronor per år.

- Ingen vill binda sitt elpris på en hög nivå. I slutändan är valet mellan fast och rörligt elpris individuellt. Har man beslutat sig för fast elpris kan vi konstatera att elprisnivån just nu är lägre än det någonsin varit under elskling.ses tid, säger Faraz Azima

Om elskling.se - Sveriges ledande tjänst för jämförelse och byte av elavtal
elskling.se erbjuder privatpersoner och företag ett kompetent, enkelt och objektivt verktyg som underlättar krångliga jämförelser och bytesförfaranden och därmed stimulerar och ökar antalet som aktivt väljer elhandelsbolag. Sedan starten 2007 har sajten hjälpt över 350 000 svenskar att jämföra och byta elavtal på elskling.se. Företaget grundades och drivs sedan starten 2007 av fem civilingenjörer från KTH som efter några års erfarenhet från näringslivet samlades kring idén om att det behövs en oberoende, heltäckande tjänst av hög kvalitet som ökar transparensen på den svenska elmarknaden. Elskling AB blev utsedd till ett Gasellföretag 2012 av Dagens Industri. www.elskling.se

Gör en prisjämförelse

Ha din elräkning till hands och kontrollera att du inte är bunden vid ditt nuvarande elavtal