34 108 elkunder bytte elbolag i juli

2010-09-14 10:1934 108 elkunder bytte elleverantör i juli, enligt ny statistik från SCB. Det är en minskning med 22 procent jämfört med motsvarande månad 2009. Av de som bytte elavtal via elskling.se valde 69 procent ett fast avtal. - Sannolikt är många konsumenter oroliga inför kommande vinter med risk för höjda elpriser. Vår rekommendation är att konsumenten alltid ska utgå från sin egen privatekonomi och riskvilja vid valet mellan ett fast eller ett rörligt elpris, säger Faraz Azima vd för elbytesexperten elskling.se.

Enligt statistik över de elbyten som gjordes på elskling.se i juli är ettårs- och treårsavtal mest populära. Två tredjedelar av dem som tecknade fastprisavtal valde någon av dessa avtal.

Så valde konsumenterna fasta avtal under juli månad:
Avtalslängd

. 1 år 34%
. 2 år 19%
. 3 år 33%
. Övriga 14 %

Källa: elskling.se

- Vi är glada över denna spridning i hushållens val. Det stärker vår teori om att varje konsument är unik och ska därför få möjligheten att teckna den avtalsform de själva finner bäst utifrån sina förutsättningar och preferenser, säger Faraz Azima.

Enligt SCB har cirka 25 procent av de svenska hushållen, motsvarande drygt en miljon hushåll, ännu inte gjort ett aktivt val av elleverantör, vilket innebär att de har den dyraste avtalsformen tillsvidareavtal.

- Det allra viktigaste är att faktiskt göra ett aktivt val för att komma ifrån dyra tillsvidareavtal, säger Faraz Azima.

För mer information, kontakta:
Faraz Azima, vd för elskling.se, 070-771 12 56, faraz.azima@elskling.se
Om elskling.se - Sveriges största sajt för jämförelse och byte av elavtal
elskling.se erbjuder ett för konsumenten kompetent, enkelt och objektivt verktyg som underlättar krångliga jämförelser och bytesförfaranden och därmed stimulerar och ökar antalet som aktivt väljer elhandelsbolag. Sedan starten 2007 har sajten hjälpt över 100 000 svenskar att jämföra och byta elavtal på elskling.se. Företaget grundades och drivs sedan starten 2007 av fem civilingenjörer från KTH som efter några års erfarenhet från näringslivet samlades kring idén om att det behövs en oberoende, heltäckande tjänst av hög kvalitet som ökar transparensen på den svenska elmarknaden. www.elskling.se

Elskling AB, Sandelsgatan 16, 115 34 Stockholm, Tel 08-650 81 15, Fax 08-650 54 22, info@elskling.se

Gör en prisjämförelse

Ha din elräkning till hands och kontrollera att du inte är bunden vid ditt nuvarande elavtal